Familiereünie in Sleidinge
zaterdag 23 augustus 2014

Eind augustus. 't Is weer zover: de grote vakantie trekt haar oren in en 't moment is aangebroken voor de grote zomerreünie van de familie Bundervoet-Vermeulen uit Zaffelare. Andermaal is Sleidinge the place to be en eigenlijk is het hiermee een jubileumuitgave: 't is m.n. voor de tiende keer al dat we ontvangen worden in de tuinen en aanpalende etablissementen van de Lovendonk 6. Nonkel Johan is bovendien 65 geworden, maar wilde dat liefst niet gevierd zien. Reden te meer dus om dat dan wél te doen- bij wijze van verrassing evenwel. Hij is bovendien dit jaar 35 jaar getrouwd met tante Lorraine -volgens sommigen- ook al een niet onaardige prestatie. Kortom, aanleidingen waren er alweer te over om de jaarlijkse familiereünion het nodige cachet te geven. Op het menu: aperitief, friet met naar keuze mosselen, vol-au-vent, friakandel of vegetarisch, kinderanimatie en het traditionele Lorrainse taartenbuffet.
Ook 't
weer zat weer goed, en het verwachtte succes bleef weer niet uit. (09/10)

Kyrie eleison


De firma Bundervoet-Vermeersch & Co. heeft naar jaarlijkse gewoonte andermaal de nodige
voorbereidselen getroffen opdat het feest met de nodige luister omkleed doorgang kon vinden.


In onderaanbesteding: de bereiding van de mosselen (en de fotografie) door de firma Bauwens-Bundervoet.

De frieten werden gefrituurd door nonkel Johan zelf (voor zijne verjaardag !!!) en tante Lorraine verdiende weeral haren hemel door van 't een naar 't ander te pikkelen. 

Eerste communio

Voor elk wat wils: amuse gueulekes van soorten en Cava, kirr, rode of witte wijn, maar, speciaal in de aanbieding -voor wie de weg kende naar de frigo in de keuken-, enkele nieuwigheden van de meesterbrouwer van de familie:

de Rodenbach Rosso ("a fruity kiss for a sparkling moment"),

en de Hop Select,

ook al van Palm Breeweries.

   
   
     
   
   
   
   
   

Tweede communio

   
   
   
   

Eerste lezing

   
en zo heeft, naast Brussel, Geraardsbergen en Gent ook Slenne zijn manneken ... 
   
   
 
     
(... en zijn Jeanneken (!))

Tweede lezing

   
   

   
 
   
 
 
   
 

Derde communio

   

Laudatio

 
 

Uit de toespraak van tante Bie

Als ge soms een ontmoeting hebt met de een of de andere van de nichtjes en ge vraagt hoelang het geleden is dat ge mekaar gezien hebt, dan klinkt het nogal gemakkelijk: "ewel, van de laatste keer daar in Sleidinge hé!". Om maar te illustreren hoe belangrijk deze jaarlijkse familiereünie is en hoe dit initiatief door de familie geapprecieerd wordt.
Hartelijk bedankt dus voor de organisatie van dit alweer fantastisch en groots familiefeest!

Proficiat ook voor het 35 jaar huwelijk!

En dan ...: Johan is 65 geworden.
Het liefst wou hij dat onopgemerkt laten voorbijgaan, maar dat was niet gerekend op het initiatief van de kinderen des huizes en na enkele 'geheime' mailkes binnen de familie, stond het vast: we zouden allemaal een kleine financiële bijdrage doen om een reis naar en door IJsland mogelijk te maken. Zoon Bert zorgde alvast voor de nodige documentatie. En nu maar hopen dat de seismische activiteiten niet te veel 'roet'  in het eten komen gooien, daar in IJsland!

 

   

Wat de meesten niet weten

Eens of anders moet het gebeurd zijn dat nonkel Johan dat verhaaltje heeft horen vertellen van die piloot die op IJsland vloog en telkens voor hij daar landde aan de passagiers meedeelde dat op IJsland achter iedere boom een blote madam verstoken zat. Dat verhaaltje moet zo'n formidabele indruk op hem hebben nagelaten dat dit beeld hem tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten heeft en hij al die tijd heimelijk de wens heeft gekoesterd dat land met zijn prachtige landschapselementen eens aan zijn exploratieve blik bloot te stellen. Tante Lorraine heeft daar nooit iets van geweten en ge moet haar daar ook niets van vertellen. Maar, in ieder geval, van die reis naar IJsland is tot op heden nooit iets terecht gekomen wegens te duur: de vlucht heen en terug en het huren van een mobilhome voor de ruime exploratie van dit uitgestrekt gebied, wegens teveel andere bezigheden, etc., etc.
Sommigen echter hadden weet van die heimelijke wens en, ene keer dat ge 65 wordt, moet ge zulke ambities nie meer uitstellen, niewaar? Aldus vonden Stijn, Els en Bert dat ze de realisatie van het geluk huns vaders maar een beetje moesten helpen, en zulks gebeurde. 

PS.: wat die piloot er nooit bijverteld heeft, is dat er in IJsland wegens te koud geen bomen voorkomen, toch niet van het kaliber om u achter weg te steken. Behalve één, ergens op een kerkhof, maar welke madam gaat het in haren kop steken om zich daar heel den tijd in haren bloten achter te gaan wegsteken? 't Is daar koud zulle in IJsland!
(Enne ..., ge moet dat allemaal nog nie aan Johan doorvertellen hé ...)

     
   
   
 

Derde communio

   
   
     

Vele handen maken licht werk. Dank dus aan de vele bereidwillige handen bij de bediening van de tafels en aan het dessertenbuffet, bij het afruimen, den afwas, etc.

Vwoilà, dademme weerol g'hat!

Fotografie: tante Bie en Gerda Verbeeke
Webpagina: nonkel Luc.