VCOV-nieuwjaarsreceptie 2011
met uitreiking van de prijzen "OUDERVERENIGING van het JAAR"
- Haasrode, 28 januari 2011 -

Startpagina

Uit het persbericht hierover van 24 januari 2011:

"De VCOV verkiest de BEST OF 2010!
Prijsuitreiking op vrijdag 28 januari 2011 om 20u bij de VCOV, Interleuvenlaan 15a, 3001 LEUVEN.
VCOV beloont de ouderverenigingen met het beste praktijkvoorbeeld.
In onze ouderinfotheek op onze website (n.v.d.r.: het betreft hier de website van VCOV nationaal) verzamelden we al 101 goede praktijkvoorbeelden. Van klasouders tot haalbare evenementen om allochtone ouders te betrekken: ouderverenigingen stellen het goede voorbeeld. Hoog tijd dus om deze voorbeeldige ouderverenigingen in de bloemetjes te zetten. 
Alle ouderverenigingen die ons een goed praktijkvoorbeeld bezorgden, zijn uitgenodigd op de prijsuitreiking. De modeljury selecteerde 6 goede praktijkvoorbeelden die kans maken op de titel “Beste praktijkvoorbeeld van 2010”. 
Op de receptie maken we de 3 genomineerde ouderverenigingen uit het basis en de 3 genomineerde ouderverenigingen uit het secundair onderwijs bekend. Zij stellen hun praktijkvoorbeeld voor. Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar. 
Alle genomineerden en de winnaars gaan met een prachtige prijs en eeuwige roem naar huis!"

En, zo tegen 'den achten aan' ...

   

   

Verwelkoming, wensen en beschouwingen, bloemetjes, ...

Verwelkoming door Ludo Claes, directeur onderwijs VCOV

Ludo Claes onderstreepte het belang van de VCOV als een ‘Grote VCOV familie’. In deze familie heeft iedereen zijn plaats: de medewerkers, de Raad van Bestuur, de Federatieraden, de gemandateerde ouders, de ouderverenigingen en de individuele ouders. Het is vanuit de synergie tussen al deze mensen dat VCOV zich als belangrijke organisatie manifesteert.

Woordje door Jos Goffin, voorzitter VCOV nationaal

Jos Goffin blikte even terug naar vorig jaar; de onthulling van het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl, de lancering van de nieuwe website en in september de start van het nieuwe aanbod! Iedereen heeft hard gewerkt aan de realisatie ervan en we mogen meer dan trots zijn op het mooie resultaat; een uitgebreide ouderacademie, leuke sensibileringsacties, een ouderinfotheek met kant-en-klaar materiaal, vol goede ideeën en praktijkvoorbeelden,… Er is eveneens een serieuze stijging van het ledenaantal. Dit wil zeggen dat de VCOV ook de komende jaren nog hard zal werken en klaar zal staan voor alle ouders en oudervereniging uit Vlaanderen!

 


Waarna Christine Vanderlinden in de bloemetjes gezet wordt wegens 35 jaar trouwe ledenadministratie bij de VCOV.

 

 

en receptie

 

 

 


En eindelijk ook eens ne mooie foto van Vincent,

en van Luc (in 't midden!)

Verkiezing van de ouderverenigingen van het jaar 2010


Nathalie Winters zal de verkiezing van de ouderverenigingen van het jaar in goede banen leiden.

"We zijn bijna een maand weg in 2011 en het nieuwe jaar kondigt zich aan als een boeiend jaar met heel wat uitdagingen. Vanavond gaan we samen de uitdaging aan om het beste praktijkvoorbeeld te kiezen voor zowel het basis – als het secundair onderwijs. Samen? Jawel hoor, zo dadelijk doen de 6 genomineerde ouderverenigingen hun goed praktijkvoorbeeld uit de doeken. Na het basisonderwijs volgt een eerste stemronde. Nadien zetten de 3 ouderverenigingen uit het secundair onderwijs hun beste beentje voor en kunnen jullie je tweede stem uitbrengen. Van zodra de violen op elkaar zijn afgestemd, maken we de winnaar bekend."

"De genomineerden voor de lager school zijn:

- De WC-madammen van het Sint-Pieterscollege, Jette.

- De wijnverkoop door de oudervereniging van OLVA De Touwladder, Assebroek - Brugge.

- De contactouders van VBS pius X, Destelbergen".

Het basisonderwijs

 

De WC-madammen van VBS Sint-Pieterscollege, Jette

"Beste supporters, met een complimentje hier en een complimentje daar, bijten de WC-madammen van het Sint-Pieterscollege uit Jette de spits af.

Laat je inspireren door hun schouwspel. En aan de acteurs wens ik een klavertje vier voor geluk en plezier!

  

Wijnverkoop door OLVA de touwladder, Assebroek - Brugge

"Verkies je wit of ga je eerder voor rood of prefereer je het beste van de beide en wordt het een rosé? Kiezen is verliezen maar in Assebroek, een dorpje nabij het romantische Brugge, verkopen ze de beide.

Spits je oren voor de wijnverkoop als meerjarenproject. Saar, veel succes ermee!"

De contactouders van PIUS X, Destelbergen

"Liefste meter, beste peter en zo zullen menig aantal kinderen van wal geschoten zijn bij het voorlezen van hun nieuwjaarsbrief. Ook de oudervereniging van Pius X uit Destelbergen werkt met peters en meters.

Barbara legt jullie haarfijn uit wie de meters en peters zijn, wat ze niet en vooral wel doen. Doe je best en dan doet het publiek de rest!"

Stemmen!

  
Én onder het toezicht van de deurwaarder en zijn beëdigd personeel ...

Het secundair onderwijs

"De genomineerden voor het secundair onderwijs zijn:

- Het antipestbeleid in het college O.-L.-V.-ten-Doorn, Eeklo.

- Ledenwerving in VIBO, Turnhout.

- Sketch om de ouderwerking voor te stellen in Mater Dei, Overpelt".

Het antipestbeleid in het college O.-L.-V.-ten-Doorn, Eeklo

"In Eeklo is participatie geen modewoord. Ok, ze organiseren er feestjes maar de mening van ouders telt ook er wel degelijk! Hoe een pestbeleid op school tot stand kan komen… is zo een voorbeeld.

Arvid licht het tipje van de sluier. Graag een hartverwarmend applaus voor de oudervereniging van O.-L.-V.-ten-Doorn!"

Ledenwerving in VIBO, Turnhout

"Is het werven van nieuwe vrijwilligers voor de ouderraad een koud kunstje of eerder een heet hangijzer. Steek gerust je hand op als het werven niet altijd even vlot gaat. Troost u, tot voor kort was dit voor VIBO Turnhout niet anders.

Ondertussen veranderden ze van windrichting en boekten ze succes? Luister naar hun gouden tips en steek de koppen bij elkaar."

  

Sketch om ouderwerking voor te stellen Mater Dei, Overpelt

"Onbekend maakt onbemind! Bekend zijn en de drempel verlagen is immers een voorwaarde om nieuwe vrijwilligers te strikken voor een engagement op maat. In Overpelt, een dorpje in Noord-Limburg, treedt de oudervereniging van Mater Dei ludiek naar voren.

Vanavond geven zij alvast een smaakmaker van hun sketch! Katty en Francine, ga je gang!"

And zzie winner izz...


voor het lager onderwijs:
de WC-madammen van VBS Sint-Pieterscollege, Jette.
Voor de projectomschrijving, klik hier.


voor het secundair onderwijs:
het antipestbeleid in het college O.-L.-V.-ten Doorn, Eeklo.
Voor de projectomschrijving, klik hier.

En verder, tot op het latere uur ...

  

De academische discussie van de vorige uitgave van de nieuwjaarsreceptie over de afronding van de hoekjes van visitekaartjes wordt geacht 'afgerond' te zijn.
Komt zowaar aan de orde: de groene blaadjes en de bokjes, etc., etc., etc.
Zéér genietelijk, maar 'HET NIVEAU' van de discussie BLEEF, ... BLEEF wat het was -lees: ALTIJD GEWEEST IS !;-)).

Enkele reacties:

"Nog eens bedankt voor de nominatie-eer. Ik vond de troostprijs een zeer mooi boekenpakket. Ik ben het deze ochtend met trots gaan schenken aan de school.
Wat me wel opviel, was dat de nominaties uiteenlopend van aard waren. Binnen b.v. basisonderwijs ging nominatie 1 over meerwaarde in het schoolleven, nominatie 2 was een opbrengstactie en wij met nominatie 3 waren a.h.w. te catalogiseren als ouderwerking structureel voorbeeld ...
Vriendelijke groeten
"
Barbara, covoorzitter contactouders PIUS X, Destelbergen

"Ik kan het nog altijd niet geloven dat we gewonnen hebben. Na de voorstelling van de drie genomineerden secundair vond ik dat onze meegenomineerden echt evenwaardige medekandidaten waren. Vond de "ledenwerving " van VIBO Turnhout en "de sketch om de ouderwerking voor te stellen" van Mater Dei Overpelt zo sterk dat ik verrast was dat wij toch wonnen, had dit na hun uiteenzetting echt niet verwacht. Ben natuurlijk wel trots dat we gewonnen hebben. Onze ondervoorzitter Arvid heeft het dan ook prachtig verwoord met een kwinkslag hier en daar." Ann DS

"Het oplijsten in het web van VCOV nationaal van '101 voorbeelden van good practice' bij de ouderverenigingen was zonder meer een schitterend idee.
Nooit eerder had de VCOV een rijkere, gediversifieerde pool van praktijkideeën en -ervaringen van 'ouders ten velde' verzameld, bij deze ook ter beschikking voor de verkiezing van 'de oudervereniging van het jaar'. De kwaliteit van de initiatieven ligt hoog en is een bron van wederzijdse inspiratie voor ouderverenigend Vlaanderen!
"
Luc, secretaris VCOV - Federatie Oost-Vlaanderen

Fotografie: Luc Bauwens en Geert Neetens.
Redactie: de webbeheerder. Reacties? Mail hem. Klik daarvoor hier.

------------------------------------

Verslagen van andere info- en vormingsactiviteiten dit schooljaar:

31/05 Slotavond 24/03 Plasproblemen 01/03 Oudercafé 15/02 Motiveren Nieuwjaarsreceptie 15/11 Games 11/10 Gehoorschade 27/09 Oudercafé

Andere schooljaren:

2013-2014 2012-2013 2011-2012 2010-2011 2009-2010 2008-2009 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 jaarafsluiters

Voor de agenda van VCOV - Federatie Oost-Vlaanderen, klik hier.

Voor de homepage van VCOV - Federatie Oost-Vlaanderen, klik hier.